Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea Ioanei Mihăilă în funcţia de ministru al Sănătăţii. Ceremonia de depunere a jurământului are loc astăzi, 21 aprilie, la Palatul Cotroceni.


Ioana Mihăilă, propusă de USR PLUS pentru această funcţie, s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog, se arată într-un comunicat. A fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi de elaborare a componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor”, a declarat Ioana Mihăilă. „Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare, şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister (...) Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”.
Pediatru