Din aceeași categorie

Medical Affairs Director Janssen Romania
Acces timpuriu la tratament inovator
Pentru programul de acces timpuriu al pacienților români la tratament inovator Janssen a alocat un buget de 28 de milioane lei în 2016.
Taxă de clawback fixă

Managing Director Janssen Romania
„Am făcut mari progrese. Eu activez de doi ani în România și colegii mei din industrie îmi spun că suntem cel mai aproape de un consens cu autoritățile. Sper ca până la sfârșitul trimestrului 4 să avem o taxă fixă de clawback și sper ca bugetul pentru medicamente să fie ajutat în următorul an financiar”, explică Christian Rodseth, managing direct al Janssen România.
Rodseth recunoaște că Janssen deține două medicamente pe piața din România care nu sunt profitabile, dar continuă să le producă pentru că sunt destinate pacienților cu schizofrenie și ADHD, pacienți care nu ar avea altă alternativă terapeutică dacă aceste medicamente ar fi scoase de pe piața autohtonă.
10 medicamente noi până în 2019
Totodată, planurile globale ale companiei Janssen vizează lansarea a 10 noi tratamente şi vaccinuri până în anul 2019. Toate aceste repere demonstrează angajamentul consistent al companiei pentru inovație, într-o industrie în care procesul de cercetare şi dezvoltare al unui tratament nou durează aproximativ 12 ani, iar costurile pot depăși pragul de 1,25 de miliarde de dolari pentru o terapie.
La nivel global, în perioada 2009-2014, compania a lansat 14 medicamente noi, iar 11 dintre terapiile din portofoliul său sunt incluse pe Lista de Medicamente Esenţiale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.Janssencercetareacces timpuriumedicamenteclawbackpiața farma
Te-ar mai putea interesa
Știri