Compania Johnson & Johnson a suspendat studiile clinice pentru un vaccin împotriva Covid-19 după ce un participant a dezvoltat o boală „inexplicabilă”, informează NBC. Anunţul a venit la câteva săptămâni după ce J&J a anunţat că se află în faza finală cu testarea vaccinului-candidat.


Studiul Johnson & Johnson a fost suspendat în conformitate cu standardele normative după ce un participant a dezvoltat o boală „inexplicabilă”, a transmis compania, luni noapte, informează News.ro.

Compania a mai spus că starea pacientului este analizată şi evaluată de un comitet independent.

„Trebuie să respectăm intimitatea acestui participant la studiu. Aflăm mai multe despre boala lui şi este important să avem toate datele înainte de a împărtăşi alte informaţii”, a fost transmis.

Nu este clar dacă pacientul a primit vaccinul experimental sau a făcut parte din grupul placebo.

Pfizer şi Moderna se află din luna iulie în faza a treia de studii pentru un vaccin. Ambele presupun două doze administrate la o lună distanţă.

Vaccinul-candidat al Johnson & Johnson este administrat într-o singură doză.

Săptămâna trecută, compania a anunţat că CE (Comisia Europeană) a fost de acord cu o achiziţie în avans de la compania-mamă, Janssen Pharmaceutical Companies, de 200 de milioane de doze de vaccin pentru statele membre UE după omologare.

Compania a mai precizat că va oferi 500 de milioane de doze de vaccin pentru naţiunile cu venituri scăzute.