Johnson&Johnson România şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti (UMFCD) anunţă semnarea unui parteneriat de referinţă în domeniul e-Health prin noul Centrul de Inovaţie şi e-Health (CIeH) al UMFCD. Acesta reprezintă primul parteneriat academic dintre UMFCD şi o companie farmaceutică globală inovatoare prezentă în România.


CIeH reprezintă un mecanism atât de sprijinire, dezvoltare şi încurajare a inovării şi transferului tehnologic, precum şi de diseminare a rezultatelor acestora în vederea producerii, transmiterii şi valorificării cunoaşterii. CIeH urmăreşte dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor studenţilor în activităţile de inovare şi sănătate digitală în vederea creşterii competitivităţii şi adaptării la digitalizarea sistemelor de educaţie şi sănătate, în context european şi internaţional.

Parteneriatul, cu durata de un an, are ca obiective principale susţinerea si promovarea obiectivelor şi acţiunilor CieH, precum şi dezvoltarea de noi proiecte în parteneriat cu Johnson&Johnson România în domeniul inovaţiei şi e-Health. Obiectivul comun al Johnson&Johnson România şi CIeH este accelerarea progresului digital în sănătate, inovaţia şi adăugarea de valoare pregătirii academice a viitorilor medici, oamenilor de ştiinţă şi profesioniştilor în sănătate.

„Domeniul e-Health are potenţial pentru a schimba viaţa pacienţilor români. Se pot realiza atât de multe în spiritul colaborării mediului  privat cu cel academic, şi noi suntem extrem de mândri şi onoraţi de oportunitatea de a contribui la dezvoltarea  sistemului de sănătate şi la modelarea transformării  digitale în România. Împreună cu UMFCD şi Centrul de Inovaţie şi e-Health dorim să contribuim la o Românie mai sănătoasă, susţinută de ştiinţă şi tehnologie digitală”, a declarat Sévan Kaloustian, Managing Director, Janssen companiile farmaceutice ale Johnson&Johnson.

La rândul său, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prof. dr.Viorel Jinga, a subliniat importanţa acestui parteneriat apreciind că „în secolul XXI digitalizarea educaţiei în domeniul sănătăţii este esenţială pentru studenţii noştri, aceasta conturând o bază solidă în ceea ce priveşte alinierea la standardele performante de care beneficiază în prezent colegii lor din statele puternic dezvoltate atât din Uniunea Europeană, cât şi din întreaga lume. Am ferma convingere că parteneriatul cu Johnson&Johnson România va reprezenta un puternic izvor de inspiraţie pentru studenţii UMFCD, având astfel oportunitatea să înveţe de la o companie inovatoare recunoscută la nivel global, ceea ce le va deschide noi orizonturi spre cercetare şi inovare printr-un progres digital performant, în conformitate cu cele mai înalte trenduri din domeniul e-health”.

Parteneriatul dintre cele două entităţi de prestigiu internaţional devine în complexitatea sa un generator esenţial de proiecte sustenabile pe termen mediu şi lung, combinându-se, astfel, activitatea universitară cu programe practice aplicate, experienţe reale de lucru şi perspective concrete oferite de ambele părţi prin strategii durabile de dezvoltare educaţională şi ştiinţifică.