La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat difuzarea în regim de campanie de interes public a unui spot radio şi TV de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu.


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a pledat în faţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului despre utilitatea unei campanii a instituţiei pe care o conduce, referitoare la administrarea iodurii de potasiu doar în cazul unui incident nuclear şi numai la indicaţia autorităţilor, informează Agerpres

Ministrul a subliniat că iodura de potasiu este un produs care „nu trebuie administrat intempestiv”.

„Având în vedere (...) tradiţia în România că dacă primeşti ceva trebuie să-l şi consumi, există această îngrijorare şi în rândul profesioniştilor din Sănătate (...). Şi dacă o să facem în perioada următoare o campanie de distribuire a acestor micro-comprimate de iod, vrem să fim siguri că ele vor fi păstrate şi nu vor fi administrate decât dacă este cazul şi o campanie desfăşurată prin mass media - televiziune, radio -, este extrem de utilă pentru ca să susţină acest demers al Ministerului Sănătăţii”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a mai precizat că, odată cu tabletele de iodură de potasiu, vor fi distribuite şi informaţii legate de dozaj, de vârstă şi de modul de păstrare a acestor comprimate la domiciliu.

„Iodura de potasiu este un medicament. Acesta va fi folosit doar în situaţia puţin probabilă a unui incident nuclear şi numai la indicaţia autorităţilor. Nu administraţi iodură de potasiu din proprie iniţiativă”, se arată în spotul Ministerului Sănătăţii, aprobat de CNA.

Spotul va fi difuzat timp de două luni, în regim local, regional, naţional, la radio şi a TV.


 

Alergologia