Compania biofarmaceutică globală Bristol Myers Squibb (BMS), prezentă şi în România, dă startul cursei Country 2 Country 4 Cancer (C2C4C) - un eveniment de ciclism pe durata a 18 zile care va avea loc în Europa, în sprijinul cercetării cancerului.


În 2023, BMS marchează un deceniu de C2C4C şi de sprijin al pacienţilor prin cursa de ciclism, precum şi un deceniu de angajament continuu al companiei de a face mai mult pentru cei care suferă de cancer în întreaga lume, se arată într-un comunicat.

Pentru cei peste 90 de angajaţi, care pedalează în acest an în Europa, motivaţia este una personală  –  de a contribui la avansarea în cercetarea cancerului. Unii pedalează în amintirea celor care şi-au pierdut viaţa din cauza cancerului sau care se luptă în prezent cu boala. Alţii au trăit ei înşişi un diagnostic de cancer.

„Sunt foarte mândru să sărbătoresc împreună cu echipa mea un deceniu de C2C4C şi, mai ales, sunt foarte mândru că pentru prima dată avem doi colegi curajoşi şi pasionaţi din România care pornesc în această cursă extraordinară. Încurajez pe toată lumea să îi susţină pe ei şi să sprijine bolnavii de cancer printr-o  donaţie”, a declarat Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România.

 

De la München la Uxbridge

În perioada 1-18 septembrie, angajaţii Bristol Myers Squibb vor pedala de la München, Germania, la Uxbridge, Regatul Unit - aproape 2.200 de kilometri. Scopul lor este de a strânge fonduri pentru organizaţiile europene de cancer, care sunt membre ale Uniunii pentru Controlul Internaţional al Cancerului (Union for International Cancer Control - UICC).

Angajaţii români ai companiei vor susţine cauza bolnavilor de cancer din ţară, acţiunea desfăşurându-se în beneficiul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.  

Bristol Myers Squibb va dona până la 200.000 dolari către UICC pentru a sprijini eforturile de strângere de fonduri. Din 2016, peste 2,6 milioane de dolari au fost donate organizaţiilor caritabile din Europa prin cursa Country 2 Country 4 Cancer.

 

Ediţie aniversară

„Ediţia din acest an a cursei Country 2 Country 4 Cancer este o ocazie de a sărbători 10 ani în această aventură de strângere de fonduri”, a declarat dr. Cary Adams, CEO al Uniunii pentru Controlul Internaţional al Cancerului (Union for International Cancer Control - UICC). „UICC a fost alături de Bristol Myers Squibb pentru cea mai mare parte a acestei călătorii incredibile şi suntem foarte recunoscători în numele membrilor noştri pentru generozitatea companiei de a sprijini cercetarea cancerului şi persoanele care trăiesc cu cancer. Aşteptăm cu nerăbdare cursa din acest an”.

În Europa, cursa de ciclism va fi una mai diversă şi mai incluzivă ca oricând, cu angajaţi din 18 ţări participante: Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Ţările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveţia, Regatul Unit şi Statele Unite. Angajaţii din România, Republica Cehă şi Polonia vor participa pentru prima dată la cursă.

Pentru a sprijini cicliştii care strâng fonduri pentru organizaţiile de la nivel local de luptă împotriva cancerului în Europa, se poate accesa site-ul dedicat. Cursa poate fi urmărită pe LinkedIn, Twitter, Facebook şi Instagram folosind #C2C4C23, se mai arată.

 Oncolog