Prima reuniune a Coaliţiei mondiale pentru alimentaţia şcolară s-a deschis la Paris, cu ambiţia de a garanta că, până în 2030, fiecare copil şcolarizat va avea acces la mesele „necesare pentru a învăţa şi a creşte bine”.


Conferinţa de două zile din capitala Franţei reuneşte delegaţii, ONG-uri şi oameni de ştiinţă pentru a discuta problema unei alimentaţii mai bune la şcoală, sub auspiciile Programului Alimentar Mondial (PAM), informează AFP şi Agerpres.

Orgnizatorii au subliniat importanţa alimentaţiei şcolare pentru accesul la educaţie, în special pentru egalitatea dintre fete şi băieţi, dar şi pentru sectoarele agricole locale şi ecologice, cărora li se oferă astfel un debuşeu comercial.

„Primii 12 ani din viaţa unui copil sunt de o importanţă vitală pentru dezvoltarea sa, în special în ceea ce priveşte comportamentul său alimentar”, a declarat reprezentantul Institutului francez de cercetare pentru agricultură, alimentaţie şi mediu (Inrae), membru al Coaliţiei.

Reuniunea de la Paris este o ocazie de a face un bilanţ al activităţii acestei coaliţii formată din 90 de ţări şi lansată în 2021 de PAM, cu sprijinul Franţei şi Finlandei, în urma pandemiei COVID-19.

Coaliţia, din care mai fac parte Uniunea Europeană şi Uniunea Africană, precum şi circa 100 de instituţii ştiinţifice, fundaţii, organizaţii neguvernamentale, municipalităţi şi agenţii ale Naţiunilor Unite, ar urma să anunţe noi membri în următoarele două zile.





Practica Veterinara