Autorităţile din Marea Britanie lansează o campanie de vaccinare cu doze de rapel împotriva poliomielitei, pentru copiii din Londra cu vârste sub 10 ani, după ce s-a confirmat că virusul se răspândeşte în capitală pentru prima dată din anii ’80 încoace.


Agenţia britanică pentru siguranţă sanitară UKHSA a identificat anul acesta, la Londra, 116 poliovirusuri din 19 probe din apele reziduale, după ce a trimis mai întâi o alertă despre descoperirea virusului, în iunie, informează Reuters şi Agerpres.

Nivelurile de poliovirus identificate şi diversitatea genetică au indicat că transmiterea avea loc în mai multe cartiere londoneze, a indicat agenţia.

Deocamdată, nu au fost identificate cazuri însă, în încercarea de a preveni un potenţial focar, medicii de familie le recomandă celor care au copii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani să îi aducă la vaccinare cu doze de rapel ale serului anti-poliomielitic.

La Londra, ratele de imunizare variază, însă sunt sub 95% din rata de acoperire necesară pentru a ţine poliomielita sub control, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 




Pediatru