Cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă (27 mai), Organizaţia Studenţească de Medicină de Urgenţă, împreună cu UPU-SMURD Târgu Mureş, UMFST G.E. Palade Târgu Mureş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă „Horea” al judeţului Mureş organizează duminică, 26 mai, în intervalul orar 10.00 – 20.00, a doua ediţie a Maratonului Resuscitării.


Maratonul Resuscitării este o iniţiativă a SMURD Cluj preluată la nivel naţional de Fundaţia pentru SMURD, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin care se doreşte educarea populaţiei cu privire la importanţa vitală a acordării primului ajutor în situaţii de urgenţă, se arată pe pagina de Facebook a UMFST Târgu Mureş.

Potrivit organizatorilor, participanţii vor deprinde abilităţile necesare pentru a face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Vor învăţa să recunoască rapid semnele stopului cardio-respirator, să apeleze la serviciile de urgenţă prin numărul unic european 112 şi să înceapă aplicarea manevrelor de resuscitare, până la preluarea victimei de către echipajul medical specializat.

„Peste 100 de medici, asistenţi, paramedici şi voluntari UPU-SMURD vor susţine ateliere practice dedicate manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară, de eliberare a căilor respiratorii precum şi a poziţiei laterale de siguranţă, atât pentru adult, cât şi pentru copil. Atelierele vor dura 30 minute şi se vor derula pe tot parcursul zilei. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă «Horea» al judeţului  Mureş vor întâmpina participanţii cu o expoziţie de tehnică operativă, demonstraţii de descarcerare şi informaţii esenţiale de protecţie civilă. Participarea la eveniment este gratuită şi nu necesită înscriere prealabilă”, au mai transmis organizatorii.

Maratonul are loc la Shopping City Târgu Mureş.

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie


 

 

Medic