Un centru de testare, cu test rapid antigen COVID-19, va fi organizat la Biblioteca Naţională a României, în cadrul Maratonului pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, care se va desfăşura, în perioada 22 - 25 octombrie, în şase centre din Bucureşti. Cei prezenţi la vor avea parte şi de momente artistice.


Ieri, la primele ore ale dimineţii, 1.084 de persoane se imunizaseră în cadrul Maratonului, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

„Pe lângă acţiunea efectivă de vaccinare, Universitatea de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti şi Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti vor organiza, la Biblioteca Naţională a României, şi un centru de testare, cu test rapid antigen COVID-19, pentru orice persoană care doreşte să se testeze”, informează organizatorii, citaţi de Agerpres.

La centrul de la Biblioteca Naţională vor exista 10 fluxuri de vaccinare. Se va organiza şi o activitate de informare ştiinţifică privind imunizarea, dedicată studenţilor.

Potrivit Ministerului Culturii, persoanele prezente la acest Maraton vor avea parte de momente artistice din partea profesioniştilor de la Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, muzica ambientală fiind asigurată de Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

Programul artistic se va derula astfel: sâmbătă, între orele 14.00-15.00, Adina Cocargeanu - pianistă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, cu un repertoriu internaţional, clasic şi jazz, iar între 15.00-16.00, Trio al Operei Naţionale Bucureşti - Monica Gemene (pian) - Rafael Butaru (vioară) - Mircea Lazăr (vioară) - program instrumental clasic şi romantic; duminică vor fi aceiaşi interpreţi, între orele 12.00-13.00, respectiv 13.00-14.00.

Maratonul de vaccinare din acest sfârşit de săptămână se derulează non-stop în şase centre din Bucureşti, câte unul în fiecare sector, fiind organizat de CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii.

Toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile, în următoarele centre:

  • Sector 1: ROMEXPO - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
  • Sector 2: Circul Metropolitan - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
  • Sector 3: Biblioteca Naţională - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
  • Sector 4: Palatul Copiilor - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
  • Sector 6: Clubul Seniorilor "Mihai Eminescu" - 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Janssen).
 

Oncolog