Peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali vor participa, pe bază de voluntariat, la ediţia a doua a Maratonului Vaccinării Bucureşti, care va avea loc în perioada 28-31 mai.


Ediţia a doua Maratonului Vaccinării va începe vineri, 28 mai, la ora 16.00, şi se va încheia luni, 31 mai, ora 8.00, se arată într-un comunicat preluat de Agerpres.
Sunt aşteptaţi atât cei care au primit prima doză la ediţia I a Maratonului, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.
O noutate e faptul că doritorii au posibilitatea să se imunizeze şi cu serul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză. La Sala Palatului au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.
În cele două centre de vaccinare - Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României - vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.
„Ţinând cont de experienţa acumulată la ediţia anterioară, vom încerca să eficientizăm şi mai mult procesul de vaccinare”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. „Astfel, am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Naţională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constatat-o la prima ediţie a Maratonului Vaccinării - Ediţia Bucureşti (...) Fiecare om vaccinat înseamnă un pas mai aproape de normalitate”.
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a subliniat importanţa implicării în această campanie a specialiştilor de la „Carol Davila”: „Este un gest de responsabilitate, de solidaritate şi de grijă faţă de nevoia fiecărui om, printr-o implicare voluntară a întregului corp medical şi academic”.
Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).
În prima etapă a Maratonului Vaccinării Bucureşti s-au vaccinat 20.360 de persoane.

 

Medic