Conducerea Ministerului Sănătăţii şi cea a Comisiei de Obstetrică- Ginecologie au decis, marţi dimineaţă, ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” să preia eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus.

Maternitatea Bucur va fi exclusă din circuitul obişnuit, iar toate pacientele care se află în această unitate, în prezent, vor fi transferate în celelalte unităţi similare din Bucureşti.

De asemenea, urgenţele medicale vor fi redirecţionate spre alte maternităţi.

Reamintim că, în cursul zilei de luni Spitalul Clinic Colentina din Capitală a fost desemnat ca unitate medicală unde vor fi tratate infecţiile cu COVID-19, după ce toţi pacienţii din această unitate medicală vor fi externaţi sau transferaţi în alte unităţi, după caz.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, până marţi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iaşi, 2 în Suceava, 2 în Neamţ şi câte unul în Ialomiţa, Mureş, Botoşani, Bistriţa Năsăud şi Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 şi 65 de ani.

De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate şi externate (15 din spitalul din Timişoara şi unul de la Bucureşti).

În cursul zilei de marţi, vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.