Cadrele didactice, medicii şi studenţii UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca sunt invitaţi să participe la cea de-a treia ediţie a crosului caritabil „Medic de 10 km”, care va avea loc la data de 19 mai, cu plecare de la Sala Sporturilor „Horia Demian” din municipiu.


„Te provocăm ca, pentru o zi, să laşi cărţile şi halatul deoparte, să iei cu tine patru prieteni şi împreună să vă uniţi forţele pentru a forma o ştafetă, în care fiecare va alerga 2 km. Iar dacă provocarea nu este îndeajuns de mare, atunci te poţi înscrie să parcurgi singur cei 10 km din cadrul crosului”, se arată pe evenimentul de Facebook dedicat.

Organizatorii evenimentului sunt: Clubul sportiv „Sporting UMF”, Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) prin proiectul „Sport pentru Sănătate”, Organizaţia Studenţilor Stomatologi (OSS) şi Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF), sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Înscrierile la cros se pot face pentru participare individuală, pentru alergare la proba de ştafetă – şi se pot înscrie chiar şi copiii.

Taxa de participare este de 30 de lei pentru studenţii universităţii clujene (în limita a 250 de locuri), de 100 de lei pentru restul participanţilor (cadre didactice şi medici, în limita a 250 locuri), participarea fiind gratuită pentru copii (în limita a 30 de locuri).

Regulamentul de participare poate fi consultat aici, data limită pentru înscrieri fiind 5 mai, orele 24.00.

Toate fondurile obţinute din taxele de participare la acest eveniment şi din donaţii vor fi oferite Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, un spital care va oferi asistenţă medicală complexă copiilor cu boli cronice progresive, aflaţi în diverse stadii ale bolii, se precizează. Proiectul se află sub patronajul Asociaţiei „Sfântul Nectarie” din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Clujului.

Cei care doresc să ajute, dar nu pot participa la cros, au ocazia să cumpere kilometri, pe care organizatorii evenimentului se angajează să îi alerge.

 





Farmacist