Anul 2021 a fost un an de creştere pentru întreaga piaţă de recrutare în domeniul medical românesc. În ciuda pandemiei, cererile de angajare de medici şi specialişti medicali au crescut cu 40,8%, comparativ cu 2020, arată datele MEDIjobs.


Numărul clinicilor, spitalelor, cabinetelor şi laboratoarelor medicale interesate să recruteze în mod automatizat personal medical a crescut cu peste 19%, se arată într-un comunicat al MEDIjobs, cea mai mare platformă dedicată recrutării medicale din România.

Nevoile de recrutare ale companiilor medicale au crescut şi ele cu 23,5% faţă de 2020, iar numărul de oferte de angajare trimise în 2021 a crescut cu 45%.

În total, companiile medicale înscrise în platformă au înregistrat peste 108.000 de oferte de angajare trimise potenţialilor candidaţi. Şi numărul interviurilor de angajare efectuate în domeniul medical românesc a crescut anul trecut cu 32,2%. „Rata de succes a proceselor de recrutare cu ajutorul MEDIjobs este de 44,5%, ceea ce face munca departamentelor de HR mult mai uşoară, având în vedere că 1 din 2 candidaţi propuşi de MEDIjobs este angajat”, se spune în comunicat.

Creşterea cererii pentru medici şi specialişti medicali a fost evidentă: nu doar cererile de angajare au fost mai multe, ci şi numărul de angajatori, respectiv de candidaţi a crescut. Totodată, s-a observat o creştere a numărului de cereri de posturi part-time pentru personalul medical, precum şi o dublare a numărului de oferte de angajare venite din partea instituţiilor medicale publice. Situaţia pandemică a impus şi o nevoie mai mare de medici şi asistenţi, în dauna posturilor auxiliare, dar şi o scădere a nivelului cerut de experienţă, din cauza dificultăţilor în a acoperi anumite posturi. „În 2021, angajatorii medicali au dat dovadă de o mai mare deschidere în a accepta şi candidaţi debutanţi”, se subliniază în comunicat. 

Pandemia a făcut ca anumite specializări să fie foarte căutate şi bine remunerate. Cele mai căutate 10 specializări pentru medici au fost: cardiologie, neurologie, psihiatrie, diabet, ATI, endocrinologie, medicină internă, ORL, radiologie, medicină de familie. În privinţa asistenţilor, cele mai des solicitate posturi de către angajatori sunt: stomatologie, medicină generală, recoltări, radiologie, dermatologi; bloc operator, ATI, chirurgie cardio-vasculară, BFKT, cardiologie.

Cele mai mari salarii pentru medici, oferite prin intermediul platformei MEDIjobs au fost pentru posturi în Bucureşti: ATI - 20.000 lei; neurologie - 18.000 lei;  medicină de urgenţă - 17.000 lei; cardiologie - 15.000 lei.

„Deşi, conform datelor MEDIjobs, la nivel naţional, aproape 70% dintre specialiştii medicali spun că nu au beneficiat de creşteri salariale, în cazul specialităţilor foarte căutate, bine plătite şi greu de acoperit, creşterea medie salarială a fost între 15-20%”, se arată în comunicat.

Nivelul salarial a diferit şi în funcţie de regiune. Salariile oferite medicilor pentru posturi în Moldova şi Oltenia au fost în medie cu aproximativ 25% mai mici decât în celelalte regiuni ale ţării, în special pentru posturile auxiliare.

În topul primelor 10 oraşe în care se caută medici se află Bucureşti, Satu Mare, Buzău, Suceava, Piteşti, Ploieşti, Craiova, Constanţa, Iaşi şi Otopeni. „Este de remarcat că Timişoara şi Cluj au ieşit din topul celor mai atractive 10 oraşe din ţară”, se arată în comunicat.

În privinţa asistenţilor, cele mai căutate oraşe sunt: Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Brăila. Există însă şi oraşe unde nevoia de asistenţi medicali are o acoperire deficitară: Tulcea, Baia Mare, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Reşiţa sau Alexandria.

„Tendinţa din acest an se poate înscrie în jurul unui singur cuvânt: flexibilitate. Atât companiile, cât şi candidaţii au dat dovadă de mai multă deschidere în privinţa programului, a beneficiilor salariale sau a gradului cerut de experienţă. În schimb, spre deosebire de 2020, candidaţii nu mai sunt atât de dispuşi să lucreze departe de casă şi nici să lucreze în weekend. De asemenea, se remarcă un interes crescut asupra tuturor condiţiilor contractuale, beneficiilor posturilor respective sau a mediului de lucru”, a declarat Catrinel Hagivreta-Djafari, CEO şi CO-Fondator MEDIjobs.

 

Medic