Ca urmare a informaţiilor apărute în mediul online, cu privire la un posibil caz de variola maimuţei la Spitalul Municipal din Rădăuţi, judeţul Suceava, Ministerul Sănătăţii face câteva precizări.


„Cazul de la Rădăuţi este, din punct de vedere clinic şi epidemiologic, al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform şefului secţiei de boli infecţioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu”, se arată în comunicatul Ministerului.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă şi necesită un contact apropiat între persoane, mai precizează reprezentanţii instituţiei. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Modalitatea de infectare este contactul fizic apropiat şi prelungit cu o persoană infectată.

„Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuţi cu virusul variolei maimuţei”, se subliniază în comunicat.

Pentru mai multe informaţii legate de boală, Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia publicului un material recent pe această temă, elaborat de Biroul Regional pentru Europa al OMS.

 



Ginecologia (1)