Ministerul Sănătăţii anunţă că demarează, marţi, 24 noiembrie, procesul de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020.


Timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toţi candidaţii care au obţinut minimum 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire, transmite Ministerul Sănătăţii.

Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă.

Având în vedere numărul de candidaţi care au obţinut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătăţii a decis majorarea cifrei de şcolarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidaţi. Astfel, 565 sunt locuri suplimentare la domeniul medicină pentru specialităţile: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, medicină internă, pneumologie şi radiologie-imagistică medicală.

„În această sesiune, am avut un record de candidaţi, aproximativ 12.000 şi o situaţie epidemiologică specială în care am fost nevoiţi să organizăm concursul. Am luat măsuri pentru protejarea candidaţilor şi personalului implicat în organizare, fiind asigurate condiţiile de siguranţă necesare desfăşurării concursului. Am aprobat suplimentarea locurilor pentru specialităţi deficitare, ca de exemplu, terapie intensivă, boli infecţioase sau epidemiologie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Infomaţii suplimentare pot fi accesate pe pagina oficială de rezidenţiat www.rezidentiat.ms.ro.