Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, rezultatele obţinute în acest an de candidaţii la examenul naţional de intrare în rezidenţiat clasează Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”din Cluj-Napoca pe primul loc în topul universităţilor de profil, se arată într-un comunicat de presă transmis de Universitate.


În ceea ce priveşte procentul de candidaţi promovaţi, atât la nivelul promoţiei 2020, cât şi la nivelul absolvenţilor din toţi anii, care s-au prezentat în 15 noiembrie la examenul de rezidenţiat, UMF „Iuliu Haţieganu” se poate mândri cu cea mai mare rată de promovare din întreaga ţară, la toate cele trei domenii. Din cei peste 1.600 de candidaţi înscrişi la examen, au promovat:

• Medicină - 95,58%

• Medicină Dentară - 76,89%

• Farmacie - 98,65%

Absolvenţii universităţii clujene au avut şi cele mai bune rezultate. Astfel, aceştia au obţinut cele mai multe punctaje de peste 90%, la toate cele trei domenii:

• Medicină – 25,47%

• Medicină dentară – 8,02%

• Farmacie – 11,35%

„Ne bucurăm foarte mult că absolvenţii noştri au reuşit să obţină rezultate atât de bune la concursul de rezidenţiat, în ciuda acestui an dificil şi că ne situăm din nou pe primul loc pe ţară. Le suntem recunoscători cadrelor didactice care i-au pregătit şi îi felicit din toată inima pe noii rezidenţi, dorindu-le mult succes în specializarea pe care o vor urma”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sănătăţii, punctajul minim de promovare a examenului de rezidenţiat a fost de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, respectiv 559 de puncte la Medicină, 526 de puncte la Medicină Dentară şi 538 de puncte la Farmacie.

Anul acesta, aproape 12.000 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină şi farmacie din întreaga ţară au susţinut examenul de rezidenţiat pentru unul dintre cele peste 9.100 de locuri scoase la concurs. Dintre acestea, au fost repartizate în jur de 8.600, prin teleconferinţă, în perioada 24-27 noiembrie, pe baza punctajului obţinut la examen.


OK_dininimapentruvoluntari_ 1070x420-2