Ministerul Sănătăţii a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă activarea mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, pentru achiziţionarea a 12.700 flacoane de Tocilizumabum.


Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru şi un contract subsecvent cu Ministerul Sănătăţii, a anunţat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, „având în vedere situaţia de stock-out a produsului la nivel global”, se arată într-un comunicat la Ministerului Sănătăţii.

În aceste condiţii, considerând situaţia acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila a solicitat şefului DSU, Raed Arafat, activarea mecanismului de protecţie civilă.

Ministerul Sănătăţii a primit fondurile necesare pentru achiziţionarea acestui produs utilizat în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Tocilizumabum direcţiilor de sănătate publică teritoariale. Este vorba despre 6.649 flacoane pentru spitalele care tratează pacienţi COVID-19 cu forme severe de boală.

 

Farmacist