Pentru corecta informare a populaţiei, Ministerul Sănătăţii face câteva precizări în legătură cu examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgenţă.


Examenul de medic specialist în specialitatea Medicină de Urgenţă se desfăşoară diferit faţă de celelalte specialităţi medicale. Metodologia separată a fost elaborată în anul 2012 de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat.

Toţi cei 92 de candidaţi au fost informaţi că examenul se va desfăşura în prima zi a perioadei anunţate, respectiv, 12.10.2022.

Examenul a avut ca locaţii anunţate de desfăşurare Bucureşti (Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti) şi Târgu Mureş (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş).

Listele cu candidaţii repartizaţi la cele două centre au fost publicate în data de 10.10.2022.

„Comisiile de examen, care pot fi comunicate conform metodologiei cu maximum 24 de ore înainte, au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii înainte de începerea probei, la ora 10.45. Preşedinţii şi membrii comisiilor de examen au fost notificaţi anterior şi erau prezenţi la cele două locaţii menţionate”, se arată în comunicat.

Cunoaşterea componenţei comisiilor nu influenţează desfăşurarea probelor de examen, se mai precizează.




Psihiatru (2)