Instituţia Prefectului Mureş a organizat o serie de întâlniri cu reprezentanţii unităţilor sanitare din judeţ, pentru reducerea timpilor de aşteptare la UPU-SMURD. Prefectul a spus că, în perioada următoare, va discuta despre fiecare factor care poate provoca blocaje sau întârzieri în activitatea medicală.


În ultimul timp, au fost primite sesizări din partea unor pacienţi cum că la secţia UPU-SMURD a Spitalului Clinic Judeţean din Târgu Mureş timpii de aşteptare, de la triaj până la consultaţia medicală, depăşesc 7-8 ore, informează Agerpres.

„UPU-SMURD reprezintă un etalon al profesionalismului medical (...). Aici ajung, în fiecare lună, peste 6.000 de pacienţi. De multe ori, timpul de aşteptare este lung, iar această situaţie poate fi îmbunătăţită dacă toţi cei din sistemul de sănătate mureşean ar prelua o parte din pacienţii care pot fi trataţi, fără a mai trece prin Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). Într-o primă şedinţă de lucru cu o parte a reprezentanţilor instituţiilor sanitare, am stabilit împreună, ca o echipă, că obiectivul de a reduce timpii de aşteptare poate fi atins dacă implicăm toţi actorii din sănătatea mureşeană: spitalele din judeţul Mureş, medicii de familie şi Direcţia de Sănătate Publică Mureş”, a declarat prefectul Mara Togănel, într-un mesaj postat pe Facebook şi preluat de Agerpres.

Prefectul intenţionează să discute despre factorii care poate provoca blocaje sau întârzieri în activitatea medicală şi să organizeze întâlniri cu cei care sunt răspunzători de modul în care sunt trataţi pacienţii.

„În pandemie am avut o colaborare eficientă cu reprezentanţii sistemului medical din judeţul Mureş. Este din nou momentul să acţionăm unitar, de data aceasta nu pentru a răspunde unei crize, ci pentru a îmbunătăţi un serviciu vital”, a mai spus prefectul Mara Togănel.

 



Ginecologia (1)