Aproape 3.000 de angajaţi municipali din oraşul New York urmează să fie concediaţi pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19, încălcând astfel regulile impuse de primărie. Cei vizaţi sunt lucrători publici cărora le-a fost deja oferită o perioadă de prelungire pentru a se imuniza şi care nu au prezentat până la această dată dovada vaccinării.


Angajaţii în cauză reprezintă mai puţin de 1% din total celor care lucrează în domeniul public, având în vedere că în administraţia locală lucrează circa 370.000 de persoane, dintre care aproximativ 95% au primit cel puţin o doză de vaccin, informează cotidianul The New York Times, citat de EFE şi Agerpres.

Primăria oraşului american a cerut angajaţilor să se vaccineze cu cel puţin prima doză a unui ser anti-COVID-19 pentru a-şi păstra locurile de muncă şi a impus efectuarea ambele doze pentru toţi angajaţii noi.

Data de 11 februarie reprezintă şi termenul limită până la care 1.000 de angajaţi trebuie să poată demonstra că s-au vaccinat şi cu a doua doză a unui ser anti-COVID.

În total, aproape 13.000 de lucrători municipali au solicitat o perioadă de prelungire, invocând motive medicale sau religioase.

Numeroase sindicate reprezentând poliţiştii, pompierii şi profesorii newyorkezi au cerut săptămâna aceasta, fără succes, ca astfel de concedieri să fie invalidate în instanţă.



ORL