Bill de Blasio, primarul oraşului New York, a anunţat că toţi angajaţii din sectorul privat vor fi vizaţi de obligativitatea de a se vaccina anti-COVID, din data de 27 decembrie.


Edilul american a mers astfel şi mai departe în această direcţie decât a făcut-o deja preşedintele Joe Biden, informează AFP, preluată de Agerpres. Obligativitatea de vaccinare impusă de preşedinte, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 4 ianuarie, dar care este în prezent suspendată în urma unei decizii a instanţei, îi viza doar pe angajaţii companiilor cu peste 100 de salariaţi.

„Aici, la New York, am decis să lansăm un atac preventiv (împotriva noului coronavirus, n.r.), pentru a face într-adevăr ceva îndrăzneţ ca să oprim răspândirea COVID-19 şi pericolele pe care această boală le aduce pentru noi toţi", a declarat Bill de Blasio pentru postul de televiziune MSNBC.

El a precizat că toţi angajaţii din sectorul privat din New York vor fi vizaţi de obligativitatea de vaccinare -  o măsură care priveşte aproximativ 184.000 de companii, societăţi şi magazine.

Începând cu aceeaşi dată, 27 decembrie, newyorkezii cu vârsta de peste 12 ani vor trebui să prezinte dovada că au primit trei doze de vaccin, a subliniat primarul. Bill de Blasio va părăsi această funcţie pe 31 decembrie, când va fi înlocuit de Eric Adams, desemnat în urma alegerilor din 2 noiembrie.

Varianta Omicron a noului coronavirus a fost de acum confirmată în cel puţin 15 state federale americane. Au fost depistate câteva cazuri inclusiv în statul New York, unde se află cel mai mare oraş din SUA şi cel mai afectat de pandemie, cu 34.000 de decese în 2020.

 

Psihiatru (2)