Ordinul de ministru comun, care prevede închiderea şcolilor la intrarea localităţilor în carantină şi nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare, fiind publicat în Monitorul Oficial.

 


Ordinul e semnat de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Conform documentului, „scenariul de funcţionare al unei unităţi de învăţământ se va actualiza săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică (...), cu excepţia situaţiei în care localitatea intră în carantină”.

Conform Agerpres, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute şi în conformitate cu scenariul verde, galben şi roşu, până la instituirea carantinei. „Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma «şcolile intră în online la pragul de 6 la mie» cu sintagma «şcolile intră în online la intrarea în carantină»”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

El a adăugat că se va lua în considerare, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să se reprogrameze, „dacă va fi cazul”, examenele naţionale.

 

Pediatru