Lansarea, până în toamna acestui an, a unui vaccin anti-COVID-19 care să fie eficient împotriva mai multor variante ale SARS-CoV-2 reprezintă „o posibilitate”, a declarat Albert Bourla, CEO al grupului farmaceutic american Pfizer.


Într-o conferinţă de presă organizată de Federaţia Internaţională a Industriei Farmaceutice (IFPMA), Albert Bourla şi-a exprimat speranţa ca, până la toamnă, să poată fi dezvoltat un vaccin eficient împotriva tuturor variantelor cunoscute ale coronavirusului, informează AFP şi Agerpres.

Compania Pfizer realizează în această perioadă o serie de studii, pentru a determina cea mai bună formulă a unui astfel de vaccin.

„Odată ce vom avea datele ştiinţifice, ele ne vor permite să decidem care dintre vaccinurile dezvoltate este cel mai bun”, a precizat Albert Bourla.

Grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au conceput unul dintre primele vaccinuri anti-COVID-19 din lume. Serul a fost administrat pentru prima dată în Marea Britanie la sfârşitul lui 2020, la mai puţin de un an după ce primele cazuri de COVID-19 au fost detectate în China.

Grupul Pfizer testează în prezent mai multe vaccinuri multi-variantă şi dozaje diferite ale acestora. „De îndată ce vom şti care este cea mai bună cale de urmat, vom cere omologarea serului în Statele Unite, în Europa şi în celelalte zone ale lumii”, a adăugat Bourla.

 



Ginecologia (1)