Compania farmaceutică Pfizer anunţă că pilula dezvoltată de companie reduce cu circa 90% cazurile severe de COVID-19, când e luată rapid, după apariţia primelor simptome.


Compania a anunţat finalizarea studiilor clinice, desfăşurate cu 2.200 de subiecţi, informează TV5 Monde, preluând o ştire AFP. Rezultatele au confirmat datele preliminare, anunţate la începutul lui noiembrie, anume că medicamentul respectiv reduce cu 90% spitalizările şi decesele, la persoanele aflate în grupa de risc.

În rândul celor care au urmat tratamentul nu s-a înregistrat niciun deces, a anunţat compania farmaceutică americană. Participanţii la studiu nu erau vaccinaţi anti-COVID şi prezentau un risc crescut de a dezvolta o formă severă de boală.

Pfizer a mai subliniat că acest tratament antirival, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, ar putea fi eficace şi contra variantei Omicron.

„Variantele care suscită îngrijorare, precum Omicron, au intensificat nevoia de opţiuni de tratament accesibile pentru cei care contractează virusul”, a declarat Albert Bourla, director executiv al Pfizer.

Tratamentele antivirale acţionează prin scăderea capacităţii virusului de a se replica, frânând astfel evoluţia bolii.

 

Farmacist