Mirosul pierdut poate fi un indiciu că există infecţie cu coronavirus. Mai multe grupuri de medici recomandă testarea şi izolarea persoanelor care îşi pierd capacitatea de a mirosi şi de a gusta, chiar dacă nu au alte simptome, scrie New York Times.

Medicii din Marea Britanie au arătat că rapoartele medicale din mai multe ţări indică faptul că un număr semnificativ de pacienţi cu coronavirus au prezentat anosmia, adică lipsa mirosului. De exemplu, în Coreea de Sud, unde testarea a fost la scară largă, 30% din 2000 de pacienţi care au fost testaţi de coronavirus au reclamat că nu mai simt niciun miros.

Pe de altă parte, Academia Americană de Otorinolaringologie arată că simţul pierdut sau redus al mirosului şi pierderea gustului sunt simptome semnificative asociate cu Covid-19 şi că au fost observate la pacienţii care au fost testaţi pozitiv, dar fără să aibă alte simptome.

Medicii spun că pierderea mirosului, în absenţa alergiilor sau a sinuzitelor, ar trebui să-i avertizeze pe medici, iar pacienţii să fie izolaţi.