Prahova are, din acest, an, unicul post medical avansat din regiune: în situaţii de urgenţă, 30 de victime vor putea fi tratate simultan, înainte de a ajunge la spital. Investiţia a fost realizată de Consiliul Judeţean.


În situaţii de urgenţă, postul medical avansat de categoria a II-a ar putea face diferenţa dintre viaţă şi moarte, se arată pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova. Va fi utilizat de către salvatori în cazul producerii de accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi cu număr mare de victime, se mai arată în postare.

Postul medical este format din trei corturi, unul de triaj şi două de tratament, adecvate pentru a trata simultan cel puţin 30 de persoane. Include sisteme de încălzire, de iluminat la exterior şi interior, medicamente, materiale sanitare şi echipamente necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă la un nivel avansat.

Mai include echipamente proprii de ventilaţie şi monitorizare pentru cel puţin trei pacienţi, care vor putea putea primi simultan îngrijiri.

Postul medical se află în custodia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Sistemul medical va fi depozitat pe autospeciala pentru intervenţii la accidente colective şi calamităţi naturale şi va putea fi transportat şi montat la locul intervenţiei.

Este menit să deservească atât judeţul Prahova, cât şi judetele limitrofe, se mai precizează în postare. Investiţia se ridică la 90.000 lei, fără TVA.  

Sursă foto: Facebook Consiliul Judeţean Prahova



Pediatru