Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, miercuri, 24 august, Centrul Medical de Radioterapie din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din municipiul Suceava. Şeful Executivului a subliniat nevoia implementării în cel mai scurt timp a Planului naţional de luptă împotriva cancerului, dar şi nevoia de aparatură ultraperformantă.


„Avem nevoie de tehnologie de ultimă oră în ceea ce înseamnă tratamentul împotriva cancerului. Avem nevoie în acelaşi timp de resursă umană, specialişti care nu se găsesc chiar atât de uşor şi, de asemenea, este nevoie ca la nivel naţional să se identifice acele centre unde să putem să dezvoltăm astfel de facilităţi”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Noul centru, care urmează să fie dat în folosinţă după ce va primi avizele necesare, a fost realizat în parteneriat public-privat. Are o suprafaţă de 2.125 metri pătraţi şi dispune de secţii de radioterapie, chimioterapie şi ambulatoriu.

S-au prezentat proiectele pentru realizarea pavilioanelor pentru oncologie, pediatrie şi boli infecţioase, proiecte care vor fi depuse spre finanţare din PNRR.

Sursă foto: Facebook Consiliul Judeţean Suceava



Oncolog