Colegiul Medicilor din România (CMR) are un nou preşedinte: prof. dr. Daniel Coriu. În cadrul şedinţei de vineri, 23 octombrie, a Consiliul Naţional al CMR au fost aleşi şi noii membri ai Biroului Executiv.


Prof. dr. Daniel Coriu a fost ales preşedinte al CMR cu 31 de voturi, potrivit unor surse, în timp ce preşedintele în exerciţiu, dr. Gheorghe Borcean a obţinut 18 voturi.

Prof. dr. Daniel Coriu este directorul Centrului de Hematologie şi Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni şi şeful Disciplinei Hematologie Fundeni, Departament 8, Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

În cadrul şedinţei de astăzi, a fost desemnat şi noul Birou Executiv al CMR, care este format din: dr. Valeria Herdea (vicepreşedinte social), dr. Călin Bumbuluţ (vicepreşedinte ştiinţific), dr. Gheorghe Borcean (vicepreşedinte jurisdicţie) şi dr. Gindrovel Dumitra (secretar).

consiliu_cmr

„Spre deosebire de discursurile care încep cu promisiuni şi sfârşesc cu falimentul aducerii lor la îndeplinire, eu pot spune doar atât: aştept un bilanţ fericit, alături de dumneavoastră. Am învins! Am avut un crez, din momentul în care am dorit să mă întorc în România. Că vom schimba Medicina românească! Medicina românească este în stare de burn out. Suntem munciţi, luptăm cu stresul prelungit, suntem uneori greu înţeleşi, dar suntem învingători. Luptăm până la sfârşitul suferinţei şi apoi ne întoarcem şi o luăm de la capăt. Aşa am înţeles să lupt şi pentru proiectul medicilor, ca pentru pacienţii mei. Pacientul Colegiul Medicilor. Un pacient de elită, dar foarte bolnav. Bolnav în primul rând de imobilitate, de resemnare, de lipsă de curaj. Suntem învingători şi numai dacă schimbăm această viziune! Vom începe schimbarea, în primul rând, de la legislaţie, Legea Sănătăţii, Legea Medicului. Vom avea grijă ca medicii noştri să fie ajutaţi când sunt la rândul lor bolnavi şi vom verifica că acest lucru se întâmplă. Corpul profesional trebuie, în primul rând, să fie sănătos, apoi vor urma şi celelalte victorii”, a transmis prof. dr. Daniel Coriu, noul preşedinte al CMR.

Sursă fotografii: Facebook