Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti îşi reafirmă angajamentul faţă de promovarea sănătăţii şi drepturilor în domeniul sănătăţii. În acest sens, este important ca publicului larg să i se aducă la cunoştinţă informaţii esenţiale despre drepturile pacienţilor, despre drepturile medicilor, dar este important şi să se ofere sprijin pentru respectarea acestor drepturi.


„În calitate de preşedinte al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, îmi exprim profundul angajament faţă de promovarea sănătăţii şi drepturilor pacienţilor şi ale medicilor.  Ziua Mondială a Sănătăţii reprezintă o oportunitate pentru a sublinia importanţa respectării dreptului fiecărui individ de a avea acces la servicii medicale de calitate şi la condiţii de trai care să favorizeze sănătatea. În contextul temei «Sănătatea mea, dreptul meu» (My health, my right) aleasă pentru acest an, este esenţial să continuăm să ne concentrăm eforturile în direcţia asigurării unei îngrijiri medicale echitabile, accesibile şi de calitate pentru toţi pacienţii noştri. Împreună, trebuie să promovăm respectul pentru drepturile pacienţilor şi să luptăm împotriva discriminării şi inechităţilor în sistemul medical. Cu toţii trebuie să avem dreptul la condiţii de viaţă şi pentru a profesa medicina  care să favorizeze sănătatea, precum şi la îngrijiri de sănătate care să vină în întâmpinarea nevoilor noastre când accesăm serviciile de sănătate”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a CMMB.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti subliniază importanţa respectării drepturilor pacienţilor şi, totodată, rolul esenţial al medicilor în asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate.

Astfel, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti îşi reafirmă angajamentul faţă de promovarea unor standarde etice şi profesionale ridicate în practica medicală şi încurajează medicii să continue să îşi dezvolte competenţele profesionale şi să ofere îngrijire medicală de calitate pacienţilor.

„Noi, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, cel mai mare colegiu teritorial din România, reprezentăm şi luptăm pentru interesele profesionale ale medicilor din Bucureşti şi, de asemenea, susţinem promovarea unor standarde etice şi profesionale ridicate în practica medicală. Totodată, în contextul provocărilor actuale din domeniul sănătăţii, ne propunem să fim o voce comună atât pentru pacienţi, cât şi a profesioniştilor din domeniul medical, pentru că doar împreună putem să contribuim la promovarea unui sistem de sănătate mai eficient, mai accesibil şi mai echitabil pentru toţi locuitorii municipiului Bucureşti şi nu numai”, a subliniat prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

Sursă foto: Facebook






Ginecologia (1)