Zeci de persoane care au fost angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud, unitate care a funcţionat ca spital suport pentru bolnavii COVID din Alba, au protestat joi, 19 mai, în curtea unităţii, pentru că, din luna iunie, rămân fără loc de muncă.


„Ne-aţi angajat când eraţi disperaţi, ne-aţi folosit şi acum ne aruncaţi” a fost mesajul inscripţionat pe un banner purtat de protestatari, informează Agerpres.

Un număr de 67 de persoane au fost angajate pe perioadă determinată, după izbucnirea pandemiei şi odată cu transformarea spitalului din Aiud în spital suport COVID. Oamenii speră ca, ca după 6 iunie, când le expiră contractul, să aibă posibilitatea să rămână în continuare angajaţi.

Protestatarii susţin că cei angajaţi temporar, asemenea lor, la spitalele din Alba Iulia, Blaj şi Cugir, au fost încadraţi. Ei cer să fie organizat concurs pentru a putea rămâne în sistemul medical.

„La spitalele din Alba Iulia, Blaj, Cugir au fost angajaţi, iar la noi, că a fost ATI COVID, nu. Aici au fost tratate cele mai grave cazuri de COVID-19 din judeţ. Ne usturau tălpile de la picioare când ieşeam din tură, de cât umblam”, a spus una dintre protestatare.

Unul dintre medicii spitalului a apreciat că aceşti oameni merită o şansă să rămână, schema de personal fiind subdimensionată. El a spus, de exemplu, că spitalul va rămâne cu un singur brancardier la 200 de pacienţi.

De asemenea, o sindicalistă a afirmat că aceşti oameni au dus greul pe perioada pandemiei.

În lipsa fondurilor de la bugetul local, conducerea unităţii susţine că ar fi normală o asigurare a finanţării de la centru, pentru cel puţin încă 6 luni.

Consilierii locali ai municipiului au luat decizia de a trimite o solicitare către ministrul Alexandru Rafila, pentru a lămuri problema din punct de vedere legal şi financiar, arată alba24.ro.

 

 

Psihiatru (2)