De azi, copiii cu vârsta de 12 ani şi peste se pot vaccina împotriva COVID-19. Platforma de programare a fost optimizată şi permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste prin contul părinţilor.


Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă, se anunţă pe pagina de Facebook RO Vaccinare. Este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.

Vaccinul autorizat pentru copii este cel produs de Pfizer-BioNTech. „Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală”, se arată pe pagina RO Vaccinare. „În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”.

Rezumatul caracteristicilor serului produs de BioNTech Pfizer poate fi consultat aici, iar date despre vaccinul Comirnaty produs de BioNTech Pfizer sunt disponibile aici.

Chestionarul de triaj poate fi descărcat aici, iar formularul de exprimare a acordului informat pentru minori poate fi descărcat de aici.

RO Vaccinare mai anunţă că, în ultimele două zile, au fost vaccinaţi 6.803 tineri cu vârste între 16 şi 19 ani.

 

Pediatru