Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de duminică, 31 octombrie, Hotărârea nr. 96 prin care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt abilitate să semneze acordul de transfer al pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Germania.


Hotărârea nr. 96 din 31.10.2021 priveşte abilitarea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Internelor - Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în vederea semnării acordului cu Republica Federală Germania, pentru transferul şi tratamentul pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19, se arată în document - având în vedere „situaţia epidemiologică la nivel naţional, caracterizată de supraaglomerarea unităţilor sanitare şi în special a unităţilor de primiri urgenţe şi secţiilor de terapie intensivă”.

Conform documentului, se abilitează Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să semneze acordul pentru transferul pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Republica Federală Germania.

„Transportul pacienţilor se realizează cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naţionale sau din dotarea Forţelor Aeriene Germane”, se mai arată în Hotărâre.


 

ORL