La data de 26 ianuarie a avut loc semnarea Memorandumului de înţelegere de către ministrul Sănătăţii din România, prof. univ. dr. Alexandru Rafila şi ministrul Sănătăţii şi Prevenţiei din Republica Franceză, François Braun. Au participat la discuţii şi la ceremonie oficiali ai ministerului de profil din Franţa şi membri ai Ambasadei României în Franţa.


Memorandumul semnat la Paris reglementează cadrul legal de cooperare în domeniul sănătăţii şi include schimbul de informaţii cu privire la organizarea sistemelor de sănătate şi de asigurări de sănătate, donarea şi transplantul de organe, prevenirea şi controlul bolilor transmisibile şi a riscurilor epidemice, prevenirea şi abordarea integrată a bolilor netransmisibile şi reducerea factorilor de risc care sunt implicaţi în producerea acestora, se arată într-un comunicat.

Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit în cursul zilei cu experţi francezi în domeniul sănătăţii, iar ulterior va vizita si va avea consultări cu reprezentanţi ai unor spitale din Paris, ai Agenţiei de Biomedicină şi ai Înaltei Autorităţi pentru Sănătate, pentru dezvoltarea colaborării concrete în domeniul medical.

Printre temele de discuţie se numără colaborarea în domeniul controlului cancerului, modele de bună practică în domeniul asistenţei medicale primare, dezvoltarea serviciilor de medicină de urgenţă şi asistenţă medicală spitalicească, şi îmbunătăţirea sistemului de asigurări de sănătate, Franţa având unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din UE.

Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătăţii - România

 




Medic