Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş fonduri în valoare de 3.545 mii lei, pentru aparatură de înaltă performanţă. Astfel, în cadrul UPU SMURD a fost achiziţionat un Computer Tomograf modern.


Noul CT, pus oficial în funcţiune începând cu data de 6 octombrie, este un aparat foarte performant, se arată într-un comunicat al unităţii medicale. Doza de radiaţii primită de pacient în timpul examinării este cu 50% mai mică, comparativ cu vechiul aparat. Din punct de vedere tehnic, CT-ul include o serie de elemente performante şi moderne, toate acestea fiind atât în beneficiul pacientului, cât şi al personalului medical care operează pe acest aparat.

„Înlocuirea vechiului aparat a presupus oprirea, demontarea şi casarea acestuia şi efectuarea unor lucrări de renovare şi modernizare a spaţiului unde funcţionează CT, montarea şi autorizarea noului aparat. De asemenea, după finalizarea acestor etape tehnice a urmat instruirea personalului”, se mai arată în comunicat.

Necesitatea înlocuirii vechiului aparat CT din UPU SMURD – utilizat la capacitate maximă în perioada COVID -  a apărut din cauza gradului de uzură şi a nenumăratelor avarii ale acestuia, remedierea acestora fiind foarte costisitoare.

„Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a făcut demersuri pentru remedierea avariilor, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit, dar era clară necesitatea înlocuirii cu un aparat nou şi mai performant, cel vechi fiind din anul 2012”, se precizează.

În perioada de montare şi autorizare, examinarea pacienţilor din UPU s-a făcut în cadrul Laboratorului de Radiologie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

CT-ul performant, care a completat lista de investiţii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, va contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor care se adresează Serviciului UPU SMURD, se mai subliniază.

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

 
Oncolog