Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, printr-o hotărâre, scoaterea de la rezervele de stat a nouă construcţii uşoare, din elemente modulate, pentru operaţionalizarea unor centre de triaj observaţional/epidemiologic la spitale din judeţele Olt şi Timiş.


Potrivit HCNSU 88/2021, se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a trei construcţii uşoare din elemente modulate, dotate cu câte un sistem de încălzire şi câte patru paturi cu cazarmament complet fiecare, pentru operaţionalizarea unor centre de triaj observaţional/epidemiologic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Spitalul Municipal Caracal şi Spitalul Orăşenesc Corabia din judeţul Olt.

Pentru judeţul Timiş, se propune Executivului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a şase astfel de construcţii pentru operaţionalizarea unor centre de triaj observaţional/epidemiologic la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş”, şi pentru deservirea zonelor postvaccinare anti-COVID de la centrele tip drive-through Shopping City şi Selgros.

 

ORL