Pe 4 şi 5 septembrie, şapte medici vor lua startul la semimaratonul Bucureşti, alături de susţinătorii organizaţiei Salvaţi Copiii România. Ei vor să strângă 40.000 de euro, pentru dotarea cu aparatură medicală vitală a Spitalului „Grigore Alexandrescu” şi a maternităţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.


Şapte medici fac echipă pentru copiii care au nevoie de tratament medical, arată Organizaţia Salvaţi Copiii într-un comunicat, preluat de Agerpres.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) are nevoie de un ventilator performant, care să susţină funcţiile respiratorii ale copilului, reducând complicaţiile şi implicit durata de spitalizare a nou-născutului.

„Primul ventilator neonatal performant din maternitatea SUUB a fost donat de organizaţia Salvaţi Copiii - foarte mulţi oameni au alergat la Maraton pentru a strânge banii necesari achiziţiei acestui «colac de salvare», (...) funcţiile acestui aparat permiţând o evaluare mai precisă a nevoilor de intervenţie. (...) Ne-ar ajuta tare mult să finalizăm această cursă împreună şi în anul 2021”, a spus medicul Adriana Dan, şef secţie neonatologie SUUB, citat în comunicat.

Maternitatea SUUB are 10 locuri de terapie intensivă şi alte 10 locuri de prematuri, pentru îngrijirea nou-născuţilor cu vârste de gestaţie foarte mici sau cu afecţiuni grave, ce necesită suport cardiorespirator, mulţi dinte aceştia fiind transferaţi de la alte maternităţi din ţară.

„Rata naşterilor premature a fost sensibil mai mare (14%) la maternitatea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti faţă de media naţională (9-10%), în anul 2020, chiar în condiţiile în care pandemia a generat o scădere a numărului total de internări. Foarte multe mame provin din grupe populaţionale vulnerabile”, se mai arată în comunicat.

Spitalul „Grigore Alexandrescu”, una dintre unităţile medicale pe care Salvaţi Copiii le-a susţinut şi dotat, are nevoie de instrumente medicale de ultimă generaţie pentru Secţia ORL, în vederea unor intervenţii complexe. Aparatura medicală este necesară pentru vizualizarea patologiei endonazale şi sinusale, pentru intervenţiile complexe endoscopice, precum sinuzite complicate cu abcese de orbită, cu meningită, tumori benigne sau cancere rinosinusale.

Cei care vor să afle mai multe despre eforturile medicilor şi să sprijine cauza copiilor pot alege să doneze pe pagina special creată.

 

Oncolog