Sévan Kaloustian a fost ales membru al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) în cadrul Adunării Generale, la finalul lunii iunie. Sévan Kaloustian a preluat rolul de Managing Director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson în România la sfârşitul anului trecut.


Cu peste zece ani de experienţă în industria farmaceutică, Sévan Kaloustian a avut un rol cheie în compania Janssen, ocupând diferite poziţii în cadrul mai multor ţări, contribuind la misiunea companiei. A absolvit un Doctorat în Farmacologie şi un program de masterat în farmaco-economie, ambele în cadrul Universităţii Montreal, Canada, continuând apoi cu un program post-doctoral la Academia Sinica din Taiwan şi un curs de specializare digitală în cadrul Columbia Business School, New York.

„Îmbunătăţirea vieţii pacienţilor este obiectivul nostru principal, iar eforturile noastre în cadrul ARPIM sunt direcţionate către asigurarea unui mediu mai bun pentru pacienţii români şi pentru societate. Alături de colegii mei, voi contribui la creşterea impactului acţiunilor noastre, la accelerarea accesului la medicamente inovatoare, continuând efortul comun privind  taxa clawback, modelul de stabilire a preţurilor,  predictibilitatea reînoirii listei de medicamente compensate şi conturarea unei legislaţii mai favorabile studiilor clinice. Credinţa mea este că pacienţii români au dreptul la standarde europene de sănătate. Vom continua îmbunătăţirea calităţii sistemului de sănătate şi a speranţei de viaţă, construind în acelaşi timp un mediu economic stabil şi predictibil”, a declarat Sévan Kaloustian Managing Director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson în România, potrivit unui comunicat de presă.

Compania a fost permanent  un membru semnificativ în ARPIM şi un promotor activ al obiectivelor şi iniţiativelor comune ale asociaţiei.

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, având ca misiune facilitarea accesului pacienţilor români la progresele industriei farmaceutice, inclusiv în materie de cercetare şi dezvoltare de noi tratamente. ARPIM este membru afiliat al Federaţiei Europene a Asociaţiilor şi Industriilor Farmaceutice (EFPIA) din 2004.