Compartimentul de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare va fi dotat cu aparatură medicală de înaltă performanţă, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş – care au votat o serie de proiecte vizând dezvoltarea infrastructurii de sănătate din judeţ.


„Prin acest proiect vor fi achiziţionate echipamente medicale de ultimă generaţie, aparatură necesară în Compartimentul de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi a Spitalului Judeţean. Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean funcţionează cu un număr de 45 de paturi, dintre care 10 sunt pe Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală. Proiectul este în valoare de 7.113.348,76 lei, TVA inclus, şi va fi finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Maramureş.

Un alt proiect important este înfiinţarea liniei de gardă pentru Compartimentul chirurgie cardiovasculară la nivelul SJU „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, prin care va fi asigurată continuitatea serviciilor medicale de calitate.

„Necesitatea suplimentării liniei de gardă în specialitatea chirurgie cardiovasculară vine ca urmare a creşterii numărului de pacienţi şi a cazurilor de maximă complexitate din cadrul specialităţii”, se precizează în document.

Se lucrează şi la extinderea Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare. Finalizarea acestora este estimată pentru luna decembrie 2023, finanţarea fiind asigurată din fondurile proprii ale CJ Maramureş.

Din luna august 2022, la Spitalul Judeţean din Baia Mare, au început şi lucrările pentru extinderea infrastructurii electrice, de fluide medicale şi de instalare a unui sistem de detectare a concentraţiei de oxigen, se mai spune în document.

 



Ginecologia (1)