La Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a avut loc o multiplă prelevare de organe de la un bărbat în vârstă de 26 de ani, născut cu o boală congenitală cerebrală şi fără şansă de vindecare. Gestul nobil al familiei sale oferă speranţă mai multor oameni bolnavi, informează unitatea medicală harghiteană.


În noaptea de 5 spre 6 august, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc a avut loc o multiplă prelevare de organe. „Un bărbat de 26 de ani, din Lunca de Sus, născut cu o boală congenitală cerebrală şi ajuns într-o stare de sănătate fără şansă de vindecare, oferă acum - prin gestul nobil al familiei sale - speranţă pentru mai mulţi oameni bolnavi”, se precizează în informarea preluată de Agerpres.

Echipa medicală a prelevat ficatul, rinichii şi corneele, care au ajuns deja la alte centre medicale pentru a fi folosite la vindecarea mai multor pacienţi, adaugă reprezentanţii SJU Miercurea-Ciuc.

„Acest gest altruist al familiei donorului a permis un act medical de mare importanţă, în urma căruia mai mulţi pacienţi vor primi şansă la vindecare”, a afirmat spus SJU Miercurea-Ciuc, dr. Konrad Judit.

 




Pediatru