Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc l-a numit din nou în funcţia de medic şef al Secţiei de Oftalmologie pe dr. Bodó Pál. Acesta fusese revocat din funcţie în februarie, după ce mai mulţi pacienţi operaţi de cataractă senilă au dezvoltat o inflamaţie a globului ocular, în urma infectării cu bacteria Pseudomonas aeruginosa. Ulterior, trei dintre pacienţi şi-au pierdut vederea la ochiul operat.


„De comun acord, în scopul reînceperii în cel mai scurt timp posibil a activităţii din blocul operator Oftalmologie şi până la finalizarea concursului pentru postul de medic şef secţie, care se organizează pe baza OMS 1406/2006, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc l-a numit din data de 01.03.2022 pe dr. Bodó Pál în funcţia de medic şef”, se arată pe pagina de Facebook a unităţii sanitare.

„Această decizie s-a luat pentru asigurarea continuităţii activităţii Secţiei Oftalmologie, pentru a reporni în cel mai scurt timp posibil şi în condiţii de maximă siguranţă activitatea operatorie în blocul operator Oftalmologie şi pentru recâştigarea încrederii pacienţilor”, se subliniază în postare.

Revocarea din funcţia de medic şef de secţie a fost consemnată şi de către Consiliul Etic al spitalului, care a decis că situaţia de la Oftalmologie nu e de competenţa sa. În speţa analizată s-a produs o eroare administrativă şi disciplinară, pentru care au fost luate deja măsuri de către Comitetul Director al spitalului.

„Spitalul contează în continuare pe experienţa profesională a domnului dr. Bodó Pál, iar conducerea spitalului îşi exprimă încrederea că în viitor domnul doctor va îndeplini sarcinile de medic şef secţie fără deficienţe”, se arată în postare. „Angajaţii Secţiei Oftalmologie şi personalul de specialitate a spitalului ţin în continuare legătura cu pacienţii afectaţi de infecţie. Ei revin periodic în control şi pentru tratament, iar instituţia le încurajează să se adreseze lor cu orice întrebare legată de starea lor”.

Reprezentanţii spitalului precizează că este în curs reamenajarea blocului operator Oftalmologie şi a Secţiei Oftalmologie, pentru a rezolva deficienţele semnalate de Direcţia de Sănătate Publică Harghita. Se va moderniza şi spaţiul pentru sterilizare, în care vor fi realizate noi circuite funcţionale. Data estimată pentru terminarea lucrărilor este de 25 martie.    

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii (ANMCS) a informat spitalul, că prin Ordinul nr 45/22.02.2022, a suspendat temporar acreditarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, ca urmare a infecţiilor de pe secţia Oftalmologie, se spune în postare. Această măsură va fi în vigoare până când spitalul va îndeplini măsurile dispuse de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita, ca urmare a controalelor desfăşurate.

În aşteptarea reluării activităţii din blocul operator Oftalmologie, pacienţii pot apela la cabinetul de specialitate al spitalului, care funcţionează de luni până vineri, între orele 7.00 -14.00. Programări se pot obţine pe pagina web a spitalului.

 


Alergologia