Şapte săli de operaţie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Dr. Constantin Andreoiu” Ploieşti au fost renovate şi dotate cu echipamente de ultimă generaţie, alte şase săli fiind în lucru.


SJU Ploieşti are astfel cel mai modern bloc operator din ţară, primele şapte săli de operaţie ultramoderne fiind date în folosinţă, informează Consiliul Judeţean Prahova, într-un comunicat.

Investiţiile în blocul operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti vor asigura condiţii superioare de salvare de vieţi, recuperare rapidă, risc redus de infecţii asociate actului medical, performanţă în chirurgie, confort şi siguranţă pentru pacient, mediu de lucru ergonomic pentru echipa ce efectuează intervenţia chirurgicală, se arată în comunicat.

Cele şapte săli de operaţie din Blocul Operator au fost renovate şi dotate cu mese de operaţie electrohidraulice computerizate, instalaţii de tratare antibacteriană şi filtrare a aerului, aparate de anestezie de înaltă performanţă, linii complete de chirurgie laparoscopică şi platforme electrochirurgicale, aparate de determinare rapidă de gaze în sânge şi electroliţi, defibrilatoare, sisteme de răcire şi încălzire a pacienţilor, aspiratoare chirurgicale, precum şi sisteme de intubaţie dificilă videoasistate.

Unitatea medicală aflată în subordinea CJ Prahova este singurul spital din zonă cu secţii de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă şi tratare a pacienţilor cu arsuri.

 



Alergologia