Mai mult de jumătate dintre bărbaţii care au participat la campania de depistare precoce a cancerului de prostată, derulată săptămâna trecută de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, au fost diagnosticaţi cu adenom de prostată, informează conducerea instituţiei.


„Majoritatea persoanelor care au beneficiat de screening au fost diagnosticate cu adenom de prostată, iar în cazul a 50 de pacienţi s-a decis administrarea tratamentelor specifice afecţiunilor de care sufereau”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Judeţean.

Potrivit specialiştilor, cancerul de prostată este a doua cea mai frecventă afecţiune oncologică în rândul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani, după cancerul de plămâni, şi afectează unul din 7 bărbaţi, informează Agerpres.

La iniţiativa fundaţiei „Movember”, luna noiembrie a devenit, începând cu anul 2004, analogul masculin al lunii ”octombrie roz” - luna de informare şi prevenire a cancerului mamar.

„Movember” a pornit iniţial din Australia, dar mişcarea s-a extins în toată lumea, iar, anual, sute de mii de participanţi se implică în campanii de strângere de fonduri pentru acţiuni de prevenire a cancerului de prostată, precum şi pentru promovarea sănătăţii bărbaţilor.

 

 


Oncolog