Peste 300 de pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava au fost evacuaţi, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui incendiu. Din partea Ministerului Sănătăţii, s-a deplasat la faţa locului secretarul de stat dr. Tiberius Brădăţan.


Incendiul s-a produs la etajul al patrulea al spitalului, unde funcţionează Secţia de obstretică şi ginecologie. Nu s-au înregistrat victime, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, citat de Agerpres.

„La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta, cu flacără şi degajări de fum, la elemente combustibile ale instalaţiei electrice - izolaţie cabluri şi ale instalaţiei de ventilare - , dispuse în planşeul holului de la etajul IV, Secţia obstetrică-ginecologie, în dreptul salonului nr. 7. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a precizat reprezentantul ISU Suceava.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, o descarcerare uşoară, o autoscară de intervenţie la înălţime, o ambulanţă SMURD B2 şi o autospecială de transport personal şi victime multiple, ulterior fiind activat şi Planul Roşu de Intervenţie.

Oficialii ISU menţionează că, în paralel cu acţiunea de stingere, s-au derulat misiunile de căutare-salvare-evacuare a tuturor persoanelor, pacienţi, personal medical şi auxiliar, de la nivelul etajului IV şi de la etajele superioare.

Pe parcursul intervenţiei au fost evacuaţi 329 de pacienţi, dintre care 102 copii (57 nou-născuţi). Pacienţii nu au prezentat probleme medicale cauzate de arsuri sau intoxicaţii cu fum şi gaze toxice. Ei au fost evacuaţi pe secţiile de la etajele inferioare şi în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Incendiul a fost localizat la ora 0,42, iar lichidarea acestuia a fost declarată zece minute mai târziu.

Ministerul Sănătăţii informează că secretarul de stat, dr. Tiberius Brădăţan, a avut discuţii cu reprezentanţii conducerii unităţii sanitare, cu cei ai Direcţiei de sănătate publică şi cu autorităţile locale.

 

Ginecologia (1)