Pacienta în vârstă de 74 de ani, din judeţul Gorj, s-a internat la începutul acestei săptămâni în Secţia Chirurgie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru a fi supusă unei intervenţii chirugicale de îndepărtare a unei tumori foarte mari, localizate în abdomen.


Din cauza afecţiunii pe care o dezvoltase, femeia avea probleme respiratorii, dificultăţi de mişcare şi tulburări de tranzit intestinal, fiindu-i afectată profund calitatea vieţii, se arată pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Pacienta a fost operată în data de 17 aprilie de către o echipă medicală compusă din dr. Marian Diaconescu, medic specialist chirurgie, şi dr. Constantin Vilaia, medic specialist chirurgie -Secţia Chirurgie Generală 1, dr. Virginia Armega, medic specialist ATI -Secţia ATI 2, asistenţii medicali Murariu Monica, Truşcă Ioana, Martescu Mirela, infirmier Cican Adina (Bloc Operator) şi asistentele medicale Pănescu Daniela şi Bănduţoiu Elena (Secţia ATI 2). 

Intervenţia chirurgicală a durat o oră şi cincizeci minute, a fost realizată cu succes, îndepărtându-se în totalitate şi fără complicaţii o tumoră complexă, în greutate de 11,5 kilograme.

Pacienta este internată, în prezent, secţia Chirurgie 1, pentru recuperarea post-operatorie.






Medic