Nouă ambulanţe de ultimă generaţie, în valoare de un milion de euro, au intrat în dotarea spitalelor Victor Babeş, Colentina şi Carol Davila, anunţă viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu.


„Toate cele trei spitale au fost încă de la început în prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19, iar de acum dispun de câte trei ambulanţe moderne, dotate la cele mai înalte standarde şi capabile să asigure pacienţilor, în condiţii optime, transportul şi asistenţa medicală de care au nevoie”, a scris viceprimarul, pe pagina sa de Facebook.

Ambulanţele sunt destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor. Sunt dotate cu echipamente si materiale sanitare care includ defibrilatoare semiautomate sau manuale şi medicamente necesare resuscitării şi acordării asistenţei medicale de urgenţă.

Achiziţia vehiculelor face parte din proiectul „STOP-COVID în cadrul Spitalelor A.S.S.M.B”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020.

„Singura şansă de dezvoltare a Bucureştiului este să accesăm fonduri nerambursabile, în condiţiile în care oraşul a fost lăsat cu un deficit financiar uriaş de fosta administraţie. Este obligatoriu să atragem cât mai mulţi bani europeni, iar acum încep să se vadă primele rezultate”, a mai subliniat Horia Tomescu.
Alergologia