Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a achiziţionat o staţie de oxigen pentru vindecarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, dar şi pentru tratamentul altor afecţiuni acute sau cronice care necesită oxigenoterapie.


Prin achiziţionarea staţiei respective sunt asigurate două surse sustenabile şi continue de oxigen, se arată pe pagina de Facebook a SJU Alba Iulia . „Acestea pot asigura continuitatea oxigenoterapiei pacienţilor internaţi în secţiile SJU Alba Iulia, nu numai în secţia ATI COVID, ci în toate secţiile spitalului, inclusiv în condiţiile creşterii consumului”, se arată în postare.

Staţia de oxigen a ajuns în cursul zilei de miercuri, 13 aprilie, la spital, fiind achiziţionată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.594.200 de lei.

„Obiectivul general al proiectului este creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare, prin asigurarea răspunsului în timp util şi eficient al sistemului medical la criza COVID -19 şi consolidarea capacitaţii adecvate de îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, prin dotarea cu echipamente /dispozitive/aparatura medicala necesare pentru tratamentul pacienţilor”, se precizează pe pagina de Facebook. 

Pentru accesarea proiectului, SJU Alba Iulia a primit sprijin de la Consiliul Judeţean Alba, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul accesării celorlalte proiecte cu finanţare europeană. „De la începutul pandemiei, CJ Alba a susţinut spitalul prin achiziţionarea de echipamente, dispozitive şi aparatura medicală necesare pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical”, se spune în postare.

 


ORL