Managerul Spitalului Clinic CF Timişoara, dr. Stela Iurciuc, a declarat că au demarat lucrările de refacere şi modernizare la clădirea ce adăposteşte secţiile de Oftalmologie şi ORL, imobilul amplasat în curtea Spitalului Clinic CF Timişoara fiind construit în urmă cu mai bine de 100 de ani.


„Vorbim despre o clădire foarte veche, în care nu s-a investit de ani buni. Imobilul a aparţinut Primăriei Timişoara până acum un an, când l-am obţinut în urma unei hotărâri de Consiliu Local. Realizarea documentaţiei, a proiectului, licitaţiile pentru desemnarea constructorului s-au întins pe parcursului unui an. Nu de mult s-a semnat contractul şi imediat constructorul a început lucrul. Până acum avansează foarte bine, iar cu actualul ritm menţinut, până la începutul anului viitor lucrarea va fi finalizată”, a spus dr. Stela Iurciuc, citată de Agerpres.

Ultimele intervenţii majore s-au făcut în urmă cu câţiva zeci de ani, subsolul clădirii era într-o avansată stare de degradare din cauza umezelii produse de infiltraţiile de apă, iar la acoperişul clădirii exista în permanenţă riscul ca un vânt mai puternic să smulgă ţiglele şi să le arunce în stradă. Într-o primă etapă, urmează să fie reamenajate subsolul şi demisolul şi sa fie reparat acoperişul.

„Nu puţine au fost momentele când ne-am temut ca ţiglele să nu pice de pe clădire şi am pus bandă de restricţie în stradă pentru a proteja pietonii. Cât timp imobilul a fost al Primăriei Timişoara, nu am putut face nimic, dar acum este clădirea noastră şi ne-am apucat de lucru. Sperăm ca Anul Nou să ne găsească cu o clădire parţial refăcută. În imobil funcţionează secţiile de Oftalmologie şi ORL, fiecare cu câte 25 de paturi, dar şi un bloc operator pentru intervenţiile chirurgicale din sfera celor două specializări. Deocamdată, însă, nu intrăm şi în această zonă. (...). Restul, într-o altă etapă, cel mai probabil după 2023”, a precizat dr. Stela Iurciuc.

Lucrările de reparaţii şi modernizări se fac cu bani de la bugetul de stat -  peste 750.000 de lei.






ORL