Pentru a-şi securiza cariera medicală, medicii rezidenţi din România încep activ căutările unui loc de muncă în sistemul medical încă din primul an de rezidenţiat. În ciuda faptului că 9 din 10 medici absolvenţi ai examenului de specialitate nu sunt încadraţi pe un post într-un spital de stat după terminarea rezidenţiatului, aproape 50% dintre aceştia vor să se angajeze în sistemul public de sănătate.


Un studiu efectuat de MEDIjobs - cea mai mare platformă de recrutare medicală din România – arată că 44% dintre rezidenţii români îşi caută un loc de muncă încă din primul an de rezidenţiat. La polul opus, 17% nu iau în calcul căutarea unui loc de muncă, chiar dacă se apropie de finalul rezidenţiatului, se arată într-un comunicat.

Pentru 15 din 100 de rezidenţi, căutările serioase încep de la jumătatea rezidenţiatului, iar 1 din 10 rezidenţi începe să îşi caute loc de muncă cu un an sau chiar cu 6 luni înainte de sesiunea examenului de specialitate.

Dintre medicii rezidenţi, 5 din 10 medici îşi doresc un loc de muncă într-un spital de stat după absolvirea examenului de specialitate şi doar 1 din 10 este dispus să lucreze în mediul rural.

Doar 20% dintre tinerii medici sunt interesaţi de un job într-un spital sau clinică privată, iar mai puţin de 10% vor să-şi deschidă propriul cabinet medical.

Pentru majoritatea profesioniştilor din domeniul medical românesc, salariul rămâne în continuare un factor esenţial în alegerea unui job. Nu mai puţin de 60% dintre cei intervievaţi au declarat că cel mai important criteriu în alegerea unui loc de muncă este pachetul salarial, urmat apoi de dotările şi echipamentele medicale din unităţile spitaliceşti (56,5%), formarea profesională plătită de către angajator (53,9%), flexibilitatea programului (53,4%) şi mediul de lucru (52,3%). Pentru 30 din 100 de rezidenţi, bonusurile şi beneficiile acordate de angajator sunt destul de importante, însă un factor şi mai important pentru aceştia este reprezentat de amplasamentul locului de muncă şi de proximitatea faţă de casă.

De asemenea, forma salarială dorită de 43% dintre rezidenţi este salariu + procent din consultaţii/ încasări, la egalitate cu pachetul compus din salariu fix + bonusuri. La polul opus se află forma simplă de remuneraţie formată doar din salariul fix, aleasă doar de 6% din respondenţi.

Dacă ar fi să o ia de la început, 78% dintre medicii rezidenţi ar alege tot medicina, însă 21% dintre aceştia ar urma o carieră în IT.

Întrebaţi fiind dacă au fost contactaţi în ultimul an de către recrutorii din domeniul medical, 63% au răspuns că nu au fost niciodată contactaţi, iar 18% au fost sunaţi foarte rar. Doar 1,6% au considerat că au comunicat des cu reprezentanţi ai departamentului de recrutare.

Aproape jumătate dintre respondenţi, mai exact 49% au perceput comunicarea ca fiind una deloc bună cu specialiştii în HR, şi doar 1 din 10 rezidenţi a simţit că a primit toate informaţiile necesare de la recrutor.

Peste 60% dintre medicii rezidenţi preferă ca discuţiile legate de angajare să aibă loc pe e-mail, iar 24% doresc să fie contactaţi telefonic. Numai un procent de 1% este reprezentat de cei care sunt dispuşi să se prezente fizic şi să aibă un interviu faţă în faţă cu angajatorul sau specialiştii în recrutare medicală.

Studiul MEDIjobs a fost efectuat în luna ianuarie, pe un eşantion de 193 de medici rezidenţi. Respondenţii au fost 82.9% femei şi 16% bărbaţi, dintre care 38% au fost persoane în primul an de rezidenţiat, 36% medici rezidenţi în anul 2 şi 3, iar 10% au spus că au promovat deja rezidenţiatului devenind medici specialişti. Studiul a urmărit percepţia medicilor rezidenţi faţă de piaţa de recrutare medicală şi oportunităţile de carieră şi s-a desfăşurat în parteneriat cu platforma Grile-Rezidentiat.ro.

 

 


Psihiatru (2)