Agenţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat utilizarea unei doze booster de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani. Cele mai recente date arată că doar 28,8% din copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani au schema completă de vaccinare.


Autorizaţia FDA face ca toate persoanele din Statele Unite cu vârsta peste 5 ani să devină eligibile pentru doze booster de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, deşi este necesar şi acordul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA în acest sens, informează Reuters şi Agerpres.

Copiii cu vârsta sub cinci ani nu sunt încă eligibili pentru un vaccin anti-COVID-19 în Statele Unite.

„Deşi în majoritatea cazurilor COVID-19 tinde să fie mai puţin sever la copii decât la adulţi, în urma valului Omicron mulţi copii s-au îmbolnăvit şi au fost spitalizaţi”, a declarat comisarul FDA, Robert Califf, într-un comunicat.

Guvernul american a cerut populaţiei să îşi facă doze booster de vaccin anti-COVID, iar celor nevaccinaţi, care prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 sau de deces, le-a recomandat să se imunizeze.

 


Pediatru